10 Nisan 2011 Pazar

Fatoş Oyuncak Denizci Bebek (80'ler)


Daha önceki yazılarımda Fatoş Oyuncaklarının bir dönemin çocukları ve elbette benim için ne büyük önem taşıdığından (defaten) bahsetmiştim. Bir allahın kulu elindeki eski bir Fatoş bebeğin yahut bebekten de geçtim, herhangi bir Fatoş oyuncağın resmini koymuş mudur diye bütün internetin altını üstüne getirmiş, bir tek resme bile ulaşamamıştım. Durum bugün için de aynı. O halde Türk oyuncakçılığı için utanç tablosuna dönüşmüş bu vefasızlığa elimdeki yegane 1980'lere ait Fatoş bebekle (çocukken ona verdiğim isim Didem'di) nokta koyuyorum.

Efenim karşınızda ayağındaki beyaz botları dışında her şeyiyle eksiksiz olan Bahriye ya da Denizci Temalı Fatoş bebek. Buyrun, tanışın, kaynaşın.

11 yorum:

ilanverMakina dedi ki...

Bugun uzanırken yanımdaki beyaz tavşanıma baktım. Babamın bana aldığı gün geldi aklıma. Fatoş.. Fatoş oyuncakları.. Annem saklamış .. İnceledim şöyle bi. A.ş yazıyordu etiketinde.. velhasıl ne durumda olduğunu araştırayım derken .. Kapanmış olduğunu öğrendim yazınızda.. Vayy be ne günlermiş.. Teşekkürler fatoş hatun bize yaşattığın güzel çocukluklar icin.. Resmini çekip yollamak isterim. Tabiki çok geç kalmamışsam vefakar arkadaşım :/

ilanverMakina dedi ki...

Resim gönderebilirim .. Aksam aksam duygulandim.

Adsız dedi ki...

bendede bir tane var 60 cmlik plaklı bir bebek..

earinna dedi ki...

Ne mutlu size. Koruyun kollayın o değerli bebeği.

müjgan dedi ki...

Benimde kızımın 10 aylıkken dayısının getirdiği bir Fatoş Bebek vardı hala saklarım. Resimli nereye koyacağız ki? Öyle bir platform yok.bir yaşındaki bir Bebek büyüklüğünde ve Plaklı.. Hala bucak bucak saklarım torundan parçalamasın diye:)

earinna dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkürler Müjgan Hanım. Elimdeki Fatoş oyuncak fotoğraflarını bu blog'da paylaşarak geniş kitlelere ulaştırma imkanı buldum. Sakladığınız Fatoş bebeğin fotoğrafını blog'unuzda yayınlamanız yeterli. Pek çok ziyaretçi için o fotoğrafları görmek büyük mutluluk kaynağı olacaktır.

Misafir dedi ki...

Bu sene aldigim projemi Fatoş oyuncaklarindan yola cikarak yapmak istiyorum .Hem bu basariyi hemde neden kapandigini biraz da olsa insanlara duyurmanin iyi bir yontem olacagini dusunuyorum. Dilerim bu konuda fikirlerinizi ve desteginizi esirgemezsiniz. Yazdiklariniz icin simdiden tesekkurler...

earinna dedi ki...

Elbette, Fatoş Oyuncak konusunda yapabileceğim her yardım için buradayım. Sanırım Fatoş oyuncakları ve Fatoş Oyuncağın kurucusu Fatoş İnhan'ın hikayesiyle ilgili en faydalı kaynak sizin için bu video olacaktır:

https://youtu.be/BjvXuUnxias

Misafir dedi ki...

Attiginiz link i yeni farkedebildim. Benim icin kesinlikle çok yararli olacagini düşünüyorum. Ayrica tekrardan oyuncak muzesine gitmekte fayda var sanirim:) Özellikle Fatos hanimin en popupop ve bilinen 3 oyuncagindan esinlenerek seramik bir obje (biblo) yapacagim. Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler...

earinna dedi ki...

Rica ederim. Faydalı olduysam ne mutlu bana:) Sunay Akın'ın oyuncak müzesinde Fatoş oyuncaklarının her çeşidi mevcut. Müzenin koleksiyonu seçeceğiniz 3 oyuncak için kesinlikle faydalı olacaktır. Umarım projeniz çok güzel olur ve bizlerle de paylaşırsınız. Selamlar, sevgiler.

Merve dedi ki...

Merhaba bahsettiğiniz bebeği çok merak ettim gösterme şansınız var mı

Yorum Gönder