3 Haziran 2011 Cuma

Paul Newman & Robert Redford

Bilen bilir. Bu şahane ikili Newman hayatını kaybedene dek birbirinin en yakın dostu olarak kaldı. Ve meşhur ikilimiz pek tatlı çekişmeleriyle bilinirdi.

Malum, Paul Newman araba yarışlarına ve doğal olarak arabalara pek merak salmış 1969'da çevirdiği Winning'den sonra. Ama bu merakın derdi Robert Redford'a musallat olmuş. Ahpabı Paul'ün araba yarışı takıntısını dinlemekten getirdiği gına yüzünden, kendi tabiriyle, sıkıntıdan göz yaşlarına boğulacak noktaya gelmiş. Durur mu bizim Sundance Kid? Doğruca bir hurdalığa gitmiş. İşletmenin sahibini bulmuş ve "bana parçalanmış bir spor araba bulup, onu güzelce paketleyip, çevresine bir de kurdele dolayarak Newman'ın evinin önüne bırakabilir misiniz?" diye sormuş.

Karşılarında duran koskoca Robert Redford tabi! Arabaların en külüstürü bulunmuş, paket (!) tam da planlanan zamanda yerinde olmuş; ancak Newman sırf Redford'a gıcıklık olsun diye bu hurda yığınını bir başka sinir bozucu objeye dönüştürmenin yolunu bulmuş. Külüstür arabayı tam olarak Redford'un nefret edeceği bir bahçe heykeline dönüştürmüş. Ve tam da göz önünde bir yere yerleştirmiş.

İşte hikayenin bu noktadan sonrasını şöyle özetlemiş Redford: "It was really awful!"

0 yorum:

Yorum Gönder