21 Şubat 2011 Pazartesi

Modern Miss Sindy Doll (1984)



Durmak Yokkk! Oyuncaklarla tanışmaya devammm. Yetmez aslında. Gönül çok daha fazlasını paylaşmak istiyor, fekat eldeki malzeme kısıtlı. Bütün birikimleri bir anda yayınlarsam koleksiyoncunun gösterip de vermeme adabına uymaz! Her zaman gizli oyuncak silahlar kalmalı elde. Neyse, gelelim mütemadiyen didaktikleşmeye...

80 başlarında tanıştı Türkiye'nin en azılı evcilik düşkünü kız çocukları Pedigree marka Sindy bebeklerle. Tanışma o tanışma! Memleketin bütün oyuncakçılarının vitrinleri bu markaya ait çeşit çeşit Sindy bebeklerle, Sindy giysileriyle, Sindy mobilyalarıyla, Sindy evleriyle dolup taştı. Siz diyin çıldırdı, ben diyim kudurdu kız çocukları ossaat. Ebeveyn milleti öyle eza görmemiştir Sindy öncesi hayatlarında. Sanırım Sindy de öyle beddua almamıştır satıldığı bir başka ülkede. Haklılardı tabi garibim ebeveynler isyanlarında. El yakıyordu bu markaya ait ne varsa çünkü! Öylesine pahalıydı ki bebekler yahut aksesuarları, ancak zengin veletleri sahip olabiliyordu bu oyuncaklara (pijleeerrrr).

Evciliğe gönül verenler kulübünün en dişli üyeleri, dişten tırnaktan keserek bilmem kaç ay boyunca biriktirdiği harçlıklarını saklamak suretiyle yarım yıl boyunca uğraşıp didinerek başardı bir-iki Pedigree Sindy'si elde etmeyi. İşte o savaşçı ruhlu veletlerden biri de bendim! 

Yukarıdaki resim o çabanın ürünüdür. Buyrun, tanışın:

1984 Pedigree üretimi Sindy Modern Miss.

0 yorum:

Yorum Gönder